Om Titta ett hus

”Vet ni verkligen vad ni gett er in på?” Jag har svarat på den frågan flera gånger vid det här laget. Att köpa ett hus och sedan renovera väggar, golv, tak, flytta kök, riva ut, bygga nytt, måla om, putsa om… Svaret är naturligtvis nej. Det vet vi nog inte. Förhoppningsvis vet vi det bättre än de flesta. Jag är uppvuxen i renoveringsprojekt. Mina föräldrar har snart totalrenoverat ett andra hus. Pojkvännen har släkten full av hantverkare och sist men inte minst, vi vet att vi vill göra detta. Med det inte sagt att detta på något vis är enkelt. Vi kommer säkerligen ångra oss, slita vårt hår och få huvudvärk längs vägen. Det är jag helt övertygad om men vi tror att det är värt det.

Vi vill ge flera av våra vänner en gigantisk kram eller kanske en trevlig fest så småningom? Ni är värda er vikt i guld. 

Huset är 110 kvadratmeter stort, tomten är på 3000 kvadratmeter och dessutom blev vi ägare av en stor lada på köpet. Alltihop finns fem kilomter från Lunds centrum, sju minuter med buss och med en fantastisk utsikt, både över åkrar och stad. Följ gärna med på resan, kommentera, dela och kom med input. Välkommen till en blogg om husköp, renovering, inredning och huvudvärk.

wpid-DSC_0847.jpg

FAQ

Hur ser tidsplanen ut?

Det finns ingen konkret tidsplan. Dels för att vi tack och lov inte behöver bli klara innan ett visst datum. Vi har vår lägenhet kvar och vi flyttar när vi är klara. Vi kör lite mindre deadlines efter hand och försöker köra på utan att för den sakens skull köra för hårt. Detta kommer helt enkelt ta ett bra tag.

När ska ni sälja lägenheten?

När huset är så pass klart att vi kan flytta in. Det är okej om köket saknar köksluckor men det bör gå att använda som kök och badrum bör finnas. Det innebär att mycket annat kommer vara nära på klart också. Naturligtvis får vi ta hänsyn till hur snabbt det går att sälja lägenheten och vilken tid som är bra för försäljning etcetera.

Annonser

6 thoughts on “Om Titta ett hus

 1. Följer med stor nyfikenhet. Fina bilder är ett plus.

  • linarudin skriver:

   Då hoppas jag bilderna är bra nog :). Lär bli en blandning mellan mobilbilder och ”riktiga” bilder men ska försöka ta mig tid att göra det någorlunda ordentligt. Kul att höra att det är uppskattat. Tack för hjälpen senast!

 2. Sofia skriver:

  Hej! Spännande uppgifter ni har tagit er för. Vi samlar information och banker som erbjuder lån vid till exempel husköp eller renoveringar. Kanske det kan vara intressant? Lycka till med projekten!

 3. Amanda skriver:

  Härlig blogg och du verkar vara en skön person :). Jag har skrattat och läst igenom hela bloggen i ett svep. Spännande att följa med på resan.

  Hejs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: