Titta förberedelser för lampor

I helgen har jag gjort plats för elkablar på ovansidan av balkarna på ovanvåningen. Så nej, inga lampor där än men förberedelser för att vi ska kunna lägga ljusslingor på ovansidan av balkarna.

Jag har också putsat det sista på gavelväggarna på ovanvåningen och, hör å häpna, fixat lite med duken längs ytterväggarna (typ fjärde helgen nu…). I fredags fick vi trevligt besök och inledde grillsäsongen. Vi satte ner en extra värmefläkt i källaren och fick en hyfsat varm kväll. Mycket trevligt! Ser framemot sommaren. Skönt att vintern varit väldigt mild.

Och så har vi vattnat våra häckplantor. Någon har varit och tuggat på några av dem! Rådjuren skulle jag tro. Vi har fått tips om fårull så vi ska se om vi kan få tag i lite från svärföräldrarna, som har får, eller blodmjöl, så jag köpte lite blodmjöl på Hornbach i söndags. Nu är bara frågan hur man använder det på bästa sätt. Internet verkar rekommendera en blandning av blodmjöl, vatten och ammoniak eller att strö mjölet längs tomtgränsen, men då försvinner det om eller när det regnar.

Och så har vi satt mer gles i innantaket på ovanvåningen. Nu är det nästan klart. Vi behöver dock bestämma var kanalen för köksfläkten ska få ut.

Och så är det vår i Lund. Underbart. Vid huset slår häcken och äppelträdet (?) ut och på framsidan finns det mycket tussilagon. Nu hoppas jag bara att våra nya häckplantor tar sig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: