Titta stormen Simone

Idag var det dags för första höststormen sen vi blev husägare. Jag körde genom Lund efter att ha varit på kundbesök och behövde väja för flera grenar och såg träd som var nerblåsta redan under seneftermiddagen. Tog bussen hem till lägenheten, flyttade bilen till mer stormsäkert ställe och passade sedan på att njuta lite av en hemmakväll. Ja, och så fick jag jobba lite eftersom kommunen bör informera sina medborgare om event som stormar. Petter åkte till huset och fick dra upp soptunnan ur grannens åker men i övrigt var allt lugn och frid. Till och med det gamla stallet verkar klara stormen. Skönt att ha koll på båda våra hem och tryggt att huset håller trots att det inte finns mycket till innerväggar för tillfället (dock bärande konstruktion ändå).

Bussen hem körde i 60 km/h på E22 och behövde emellanåt bromsa på grund av för kraftig vind, då vet man att det blåser mycket. Runt huset för vår lägenhet står byggställningar eftersom de fogar om huset, de svajar ganska bra men verkar än så länge stå upp. Hör nu att det verkar avta i Malmö så förhoppningsvis blir det en lugn natt, både för vårt hus och för vår lägenhet, och bilen.

Igår stormsäkrade vi våra nya häckplantor med blomsterpinnar vi fick låna av grannen, de räckte långt ifrån till alla 450 plantor men vänsterkanten där det blåser mest fick åtminstone en del pinnar. Vi får väl se hur våra nya häckplantor klarat stormen helt enkelt.

Bild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: