Titta problem

I fem timmar var vi husägare innan det första grå molnet dök upp. När vi på banken förde över köpesumman och skrev på sista papperna så sa vår bankman till oss att det fanns två fastighetsbeteckningar som var samintecknade så pantbrevet skulle stå på bägge. Hon förklarade det med att ladan troligtvis hade en egen fastighetsbeteckning. Vi reagerade inte över det direkt utan skrev på papperna, fick nycklarna och kände oss nöjda. På eftermiddagen pratade jag med Stadsbyggnadskontoret för att se vilka ritningar som finns på huset och fick då se en karta med fastighetsbeteckningar och inser då att det är åkermarken runt huset som är den andra fastighetsbeteckningen, och marken har vi inte köpt utan den ägs av en annan kvinna. Då hade vi varit husägare i fem timmar… Jag ringde banken direkt men tyvärr hade hon hunnit gå för dagen.

Jag mailade istället och fick svar direkt på morgonen att de skulle undersöka med en gång och så ett telefonsamtal senare som bekräftade min misstanke. Som tur i oturen var pantbreven på huset tidigare på endast 10 000 kronor. Mäklaren skulle upplyst oss om saminteckningen men det hade Länsförsäkringar missat.

Vi kan nu andas ut då mäklaren fick tag i markägaren så att allt löste sig. Vi behöver skriva på nya papper men tack och lov fick vi bra stöd av banken och tydligen har vi en trevlig granne också så nu känns allt bra. Extra tack till Handelsbanken för bra service. 4319854108_19774f2f7c_b

Bild: Ant.photos (CC)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: